Съдържание:

Можете ли да приемате Levalbuterol с албутерол?
Можете ли да приемате Levalbuterol с албутерол?

Видео: Можете ли да приемате Levalbuterol с албутерол?

Видео: Можете ли да приемате Levalbuterol с албутерол?
Видео: Сальбутамол - бронходилатирующее средство в удобной форме 2024, Юни
Anonim

албутерол левалбутерол

Използвайки албутерол заедно с левалбутерол може да увеличи сърдечно -съдовите странични ефекти като повишаване на сърдечната честота и кръвното налягане или неправилен сърдечен ритъм.

Като се има предвид това, същите ли са албутерол и левалбутерол?

Левалбутерол и албутерол са инхалаторни лекарства, които се предписват за лечение на астма и хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ). Левалбутерол съдържа активната форма на албутерол , известен като R- албутерол , докато албутерол съдържа 50:50 смес от R- албутерол и S- албутерол.

Албутерол или Xopenex работят по -добре? Смята се, че това се дължи на липсата на S- албутерол изомер в Xopenex , което беше работещ срещу R- албутерол изомер. Последни данни за Xopenex обаче, заедно с преглед на всички налични данни, предполага, че Xopenex не е По-добре при лечение на астма, отколкото би се очаквало.

Като се има предвид това, има ли Levalbuterol по -малко странични ефекти от Albuterol?

Там не е разлика между албутерол и левалбутерол по ефективност или странични ефекти при деца с умерени обостряния на астма.

Какво може да се използва вместо албутерол?

Предложените алтернативи са Proair HFA и Ventolin HFA. Xopenex е алтернатива за пациенти, които изпитват нежелани странични ефекти като повишена сърдечна честота от албутерол инхалатори (Ventolin HFA, Proair HFA и Proventil HFA).

Препоръчано: