Чувствителен ли е Streptococcus pneumoniae към бацитрацин?
Чувствителен ли е Streptococcus pneumoniae към бацитрацин?

Видео: Чувствителен ли е Streptococcus pneumoniae към бацитрацин?

Видео: Чувствителен ли е Streptococcus pneumoniae към бацитрацин?
Видео: Стретококки группы В (Streptococcus agalactiae) - большой лабораторный разбор с Романом Овчинниковым 2024, Юни
Anonim

Клинично, Бацитрацин се използва за разграничаване на β-хемолитични стрептококи (като Стрептококи pyogenes), които са чувствителни към бацитрацин , и различни други стафилококови и Стрептококов видове, които са устойчив на бацитрацин . пневмония от други α-хемолитични стрептококи.

По този начин чувствителен ли е Streptococcus pyogenes към бацитрацин?

Streptococcus pyogenes може да се диференцира от други бета-хемолитични групи А стрептококи чрез тяхното увеличаване чувствителност към бацитрацин . The Бацитрацин тестът се използва и за разграничаване на S. пиогени от други β-хемолитични стрептококи които са PYR-положителни, като S.

Освен това, чувствителен ли е Staph aureus към бацитрацин? The Бацитрацин тестът може да се използва и за разграничаване на Бацитрацин -устойчив Стафилококи от Бацитрацин - податлив Микрокок. Оптохинът е известен също като етилхидрокупреин; това е химикал, който инхибира пневмококи, но не засяга други α-хемолитични стрептококи.

По същия начин се пита какво е тестът за чувствителност към бацитрацин?

The тест за чувствителност към бацитрацин се използва за разграничаване на стрептококи от група А от други стрептококи. Когато се отглеждат на кръвен агар, стрептококи от група А са чувствителни да (убие) антибиотика Бацитрацин . Други бета-хемолитични стрептококи са резистентни към (не убиват) Бацитрацин.

Кои микроби са устойчиви на бацитрацин?

Активността на бацитрацин е предимно срещу грам-положителни организми: стафилококи, стрептококи , коринебактерии и клостридии. Развитието на резистентност към бацитрацин е рядко, въпреки че е съобщено при S. aureus.

Препоръчано: