Какво представлява ЕКГ torsades de pointes?
Какво представлява ЕКГ torsades de pointes?

Видео: Какво представлява ЕКГ torsades de pointes?

Видео: Какво представлява ЕКГ torsades de pointes?
Видео: EKG 08: QT Interval and Torsades de Pointes 2024, Юни
Anonim

Torsades de pointes е специфична форма на полиморфна камерна тахикардия при пациенти с дълъг QT интервал. Характеризира се с бързи, неправилни QRS комплекси, които изглежда се усукват около електрокардиограмата ( ЕКГ ) базова линия. Диагнозата се поставя по ЕКГ.

Освен това, какво означава torsades de pointes?

Torsades de pointes или torsade de pointes (TdP) (френски: [t ?? sad d? Pw? ~ T], преведено като „усукване на върхове“), е специфичен вид анормален сърдечен ритъм, който мога водят до внезапна сърдечна смърт. То е полиморфна вентрикуларна тахикардия, която проявява различни характеристики на електрокардиограмата (ЕКГ).

Също така, torsades de pointes е шокиращ ритъм? Torsades de pointes е вентрикуларна тахикардия. При нестабилен пациент, кардиоверт. В безимпулсно, дефибрилирано. (Полиморфната природа на ритъм може да попречи на способността на дефибрилатора да се синхронизира, така че кардиоверсията може да не е възможна.

Тогава как идентифицирате Torsades de Pointes?

Torsades de pointes понякога може да бъде диагностициран чрез оценка на нивата на калций, магнезий и калий на човек. Обикновено диагнозата се поставя с помощта на електрокардиограма или ЕКГ.

Симптоми и диагноза

  1. сърцебиене.
  2. виене на свят.
  3. гадене.
  4. студено изпотяване.
  5. болка в гърдите.
  6. задух
  7. ускорен пулс.
  8. ниско кръвно налягане.

Кое е избраното лекарство за torsades de pointes?

Лечение на torsade de pointes включва: инфузия на изопротеренол, сърдечен ритъм и интравенозен атропин. Интравенозен магнезиев сулфат, сравнително нов начин на лечение за torsade de pointes , се оказа изключително ефективен и сега се счита за лечение на избор за тази аритмия.

Препоръчано: