Добре ли е да смесвате Humalog и Lantus?
Добре ли е да смесвате Humalog и Lantus?

Видео: Добре ли е да смесвате Humalog и Lantus?

Видео: Добре ли е да смесвате Humalog и Lantus?
Видео: Инсулинотерапия. Принципы и примеры 2024, Юли
Anonim

Хумалог може да бъде смесен с инсулин NPH (междинно действащ инсулин), но винаги изтегляйте Хумалог първо в спринцовката. Никога смес Humalog с Лантус . Недей смес Humalog с други инсулини, ако използвате инсулинова писалка или външна помпа.

Ето какво се случва, когато смесите Lantus и Humalog?

Смесване Инсулините с дълго и кратко действие в една и съща спринцовка не компрометират Long-T. Смесване на Лантус и бързодействащи инсулини като Хумалог или Novolog не компрометира гликемичния контрол.

По същия начин можете ли да смесите обикновен инсулин с гларгин? Гларжин ( Лантус ): Не може да бъде смесен с друг инсулин . 2. Бързо действие или Редовен инсулин се съставя първо, последвано от междинно/продължително действие инсулин ; използвайте в рамките на 15 минути.

Въпросът е също какво се случва, когато смесите Lantus с обикновен инсулин?

О: Времето за действие на Лантус инсулин се променя, когато е така смесен с всяка друга инсулин . Вие завършват с някаква смес от дългодействащи и краткодействащи инсулин , но сместа е непредсказуема. Така че производителят на Лантус препоръчва да не е така смесен с всеки друг вид инсулин в същата спринцовка.

Можете ли да смесите Novorapid и Lantus?

Направете не дават Лантус и Novorapid в същия сайт или по едно и също време.

Препоръчано: