Взаимозаменяеми ли са Levemir и Toujeo?
Взаимозаменяеми ли са Levemir и Toujeo?

Видео: Взаимозаменяеми ли са Levemir и Toujeo?

Видео: Взаимозаменяеми ли са Levemir и Toujeo?
Видео: Почему УКРАИНА ненавидит ЯНДЕКС. Санкции ЯНДЕКС ДЗЕНА / Артемий Лебедев 2024, Юли
Anonim

Туджео срещу. Левемир . Туджео и Левемир и двата са дългодействащи инсулинови продукти, но съдържат различни форми на инсулин. Туджео съдържа инсулин гларгин и Левемир съдържа инсулин детемир. Туджео е одобрен от FDA за контрол на нивата на кръвната захар при възрастни с диабет тип 1 или тип 2.

Съответно Лантус и Туджео са взаимозаменяеми?

* ЛАНТУС ® и TOUJEO ® не са биоеквивалентни и не са директно взаимозаменяеми . По -висок дневен TOUJEO ® може да е необходима доза за постигане на целеви диапазони за плазмените нива на глюкоза при преминаване от ЛАНТУС ®. † Не е установено клинично значение.

Впоследствие възниква въпросът какво е сравнимо с Levemir? Левемир и Lantus са дългодействащи инжекционни инсулини, които могат да се използват за дългосрочно лечение на диабет. Левемир е разтвор на инсулин детемир, а Lantus е разтвор на инсулин гларжин. Инсулин гларгин се предлага и като марка Toujeo.

какъв инсулин е сравним с Toujeo?

Toujeo и Лантус са дългодействащ инсулин, използван за лечение на диабет. Те са търговски марки за родовото инсулин гларжин . Лантус е един от най-често използваните дългодействащи инсулини, откакто е на разположение през 2000 г. Toujeo е сравнително нов и е на пазара едва през 2015 г.

Същото ли е дозирането за Lantus и Levemir?

Въпреки че и двете са формулирани същото начин във флакон или предварително напълнена писалка, Левемир може да се прилага веднъж или два пъти дневно, докато Лантус може да се прилага само веднъж дневно.

Препоръчано: