Съдържание:

Каква е успеваемостта на BCG лечението за рак на пикочния мехур?
Каква е успеваемостта на BCG лечението за рак на пикочния мехур?

Видео: Каква е успеваемостта на BCG лечението за рак на пикочния мехур?

Видео: Каква е успеваемостта на BCG лечението за рак на пикочния мехур?
Видео: Я такого пациента на лечение не возьму! Противопоказания к системной терапии ГЦР 2024, Юли
Anonim

Това означава, че хората със рак на пикочния мехур има 76,8 процента по-голяма вероятност от хората без него да живеят поне 5 години след диагнозата. Лекарите обикновено използват BCG имунотерапия за лекувам етап 0 и етап 1 рак на пикочния мехур . 5-годишният роднина шансове за оцеляване за хора с етап 0 рак на пикочния мехур е 95,4 процента.

Освен това, може ли BCG да лекува рак на пикочния мехур?

Bacillus Calmette-Guérin ( BCG ) е имунотерапия, използвана за лечение рак на пикочния мехур . BCG обикновено се дава веднъж седмично в продължение на 6 седмици след друга често срещана лечение на рак на пикочния мехур : трансуретрална резекция на тумор на пикочния мехур (ТУРБТ) процедура. BCG може може да се прилага и като поддържаща терапия за период до 3 години.

колко BCG лечения има за рак на пикочния мехур? Обикновено имате Лечение с BCG веднъж седмично за 6 Обикновено имате Лечение с BCG веднъж седмично в продължение на 6 седмици. Това понякога се нарича индукционен курс. Може да ви предложат повече Лечение с BCG . Това обикновено се нарича поддръжка лечение.

Също така знаете какви са страничните ефекти от лечението с BCG за рак на пикочния мехур?

Но може да има няколко странични ефекти като:

  • треска.
  • втрисане.
  • умора.
  • усещане за парене в пикочния мехур.
  • спешност при уриниране или често уриниране.
  • кръв в урината.

Колко пъти можете да се лекувате с BCG?

Вие обикновено да се лекува с BCG веднъж седмично в продължение на шест седмици. Следва шестседмична почивка. След почивката може да имате БЦЖ веднъж седмично за един до три седмици. Ако на BCG работи добре, може да бъде предложена поддръжка лечение.

Препоръчано: